Κ. Γούλα για 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Τρέχουμε για τις γυναίκες, τρέχουμε μαζί με τις γυναίκες ενθαρρύνοντας την συμμετοχή τους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων συμμετείχε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στον αγώνα των 5χλμ. μαζί με την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ.

Με μηνύματα όπως «ΓυΝΑΙκες συμμετέχουμε» και «STOP στη βία», η Γενική Γραμματέας ΔΟΠΙΦ κα Καλυψώ Γούλα με τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο είχε στόχο να υπογραμμίσει  την σημασία της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, όπως αυτή υποστηρίζεται από τις δράσεις και τα έργα της ΓΓΔΟΠΙΦ.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή  στα 5 χλμ. ήταν μεγαλύτερος από αυτόν των ανδρών (8.192 έναντι 7.625) στοιχείο που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των γυναικών για ενεργό και  δυναμική συμμετοχή ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Το παράδειγμα της συμμετοχής στα 5 χλμ. του Μαραθωνίου μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για δυναμική συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής,  οι γυναίκες έχουν ενεργή θέση και πρέπει να ενθαρρύνονται και να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο στις εκλογικές διαδικασίες και γενικά στην ανάληψη θέσεων ευθύνης, πρέπει να υποστηρίζονται στην καθημερινή τους προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις και ρόλους και γι’ αυτό είμαστε εδώ» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Καλυψώ Γούλα, «τρέχουμε όλες μαζί, ξεπερνάμε τα εμπόδια και πετυχαίνουμε τους στόχους μας για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς βία, διακρίσεις και με περισσότερες ευκαιρίες».

Η Γενική Γραμματεία ευχαριστεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την οργάνωση της συμμετοχής και όλες τις γυναίκες της τοπικής αυτοδιοίκησης  που παρευρέθηκαν, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ένωσης και αποφασιστικότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.