Μ. Συρεγγέλα: Η Ισότητα των φύλων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης – Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΘΙ και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα και της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψούς Γούλα, υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Μαρίνα Στέφου και η Πρύτανις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαρία Νικολαΐδη συμφώνησαν να αναλάβουν και να προωθήσουν από κοινού σειρά δράσεων για την ισότητα των φύλων μέσα από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την έρευνα, καθώς και τη σύνδεση αυτών με την αγορά εργασίας και την απασχόληση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαρία Γιαννακούλια και Ελένη Ζενάκου, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ Αθανασία Ξεπαπαδάκου, στελέχη του ΚΕΘΙ, καθώς και μέλη ΔΕΠ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η Yφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, δήλωσε ότι:  «Η ισότητα των φύλων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Eλληνικής Kυβέρνησης. Στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν αναχρονιστικά στερεότυπα και ανισότητες. Δεν μένουμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας αλλά υιοθετούμε συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα που εστιάζουν σε τρεις άξονες δράσης: στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τέλος στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.